Det søde liv er, når man fejrer specialeaflevering med kage en masse. Min madnørdede og gastronomisk videbegærlige kusine, der bestyrer Fierce Food, belønnede i søndags mine mange timer foran computeren med et kagebord på Nimb Terrasse. Besøget hos Nimb var en oplevelse. I takt med, at vores blodsukker steg, måtte vi dog erkende, at synsoplevelsen overgik smagsoplevelsen.

Kagebordet på Nimb Terrasse er en fryd for øjet. De små macarons har præcist samme runding, højde og glatte overflade. De ligger side om side med en othellolagkage med et skarpt snit, og flødeskum i rokokomønstre. Der er kanelsnegle, æbletærter og kartoffelkager i dukkestørrelser. På den lyse brownie er en halveret hasselnød placeret præcis samme sted på hver af de små firkanter. Buffeten er præget af en uovertruffen æstetisk sirlighed.

Billede 26-10-14 14.09.09

Vi ville dog ikke kun se på kage, men også smage, og vi skød vores sukkerchok i gang med blandt andet en bryllupskage med chokolade, karamel og havtorn, en lemon meringue pie, en græskartærte og en scone. Den lille scone blev valgt med venstre hånd. Den skulle blot lægge en bund og udgøre den frokost, vi overlagt havde sparet på. Vores forventning til sconen blev dog gjort til skamme, og som det eneste på buffeten var en ikke nok.

Billede 26-10-14 14.33.31

Græskartærten havde haft godt af en kærlig hånd fra bagedystens Tobias – tærten havde fået et lille og for beskedent drys kanel, og den var alt for blid ved smagsløgene.

Billede 26-10-14 14.33.20

Tungen skulle ligeledes på detektivarbejde for at opdage havtornen i bryllupskagen, og der blev levnet bidder på tallerknen. Vi besluttede derefter at tage hul på en klassiker. Othellolagkagen er kendt og elsket af både konditorer og kageentusiaster, og vi sandede også hurtigt, at det var et dødfødt projekt at dele det stykke, vi havde planlagt – ingen af os ville give afkald på den tykke marcipankant og den luftige vaniljecreme.

Billede 26-10-14 14.35.04

Den fine, lille lemon pie, der består af mørdej, citroncreme og øverst marengs havde virkelig potentiale. Den syrlige, bløde creme og den søde marengs spillede perfekt sammen. Desværre var det ikke kun cremen, der var blød. Man anede kun svagt konsistensovergangen mellem citroncremen og mørdejsbunden, der ikke havde skyggen af knæk. Den ellers berømte treenighed fik derfor et minus i karakterbogen.

2014-10-26 14.37.30-1

Vi fyldte tallerknerne to gange mere og smagte kager med dild, lakrids og forskellige frugter, men intet motiverede os rigtig for at sætte vores insulinproduktion på seriøst overarbejde for virkelig at lange til fadet. Den sidste plads i maven blev derfor dedikeret til endnu en scone.

Billede 26-10-14 14.34.25

En kagedag på Nimb er en sanseoplevelse, en visuel tilfredsstillelse og et slaraffenland for søde tænder. Når kagebordets nummer et er en scone, vil jeg dog vove at påstå, at Nimbs opskrift på en eftermiddag i kagens tegn trænger til en regulering og større fokus på smag. 

Psst! This post was written by Ida Seerup, my favorite food accomplice and beloved cousin. She rocks and her sweet tooth is out of this world!